Workshop Massage voor je eigen paard:
In deze workshop leer je een paar massagehandelingen die je bij je EIGEN paard kunt inzetten.
De workshop duurt ongeveer 1,5 uur waarvan een 1/2 uur theorie en een uur praktijk.
De workshop wordt gegeven vanaf minimaal 3 personen.
Bij meer dan 4 personen worden er meerdere groepen gemaakt of als dit gewenst is kunnen er ook 2 mensen met 1 paard werken. We hebben dus maximaal 4 paarden zodat ik tijd heb om bij iedereen mee te kijken en bij vragen deze te kunnen beantwoorden.
Deze workshop is bedoeld om met regelmaat je eigen paard te masseren en je paard goed te leren kennen. Behalve trauma blessures kunnen andere blessures al geruime tijd sluimeren, door het lichaam van je paard te kennen, kun je voortijdig blessures of veranderingen waarnemen en een specialist inschakelen.

De investering voor deze workshop is € 45,- p.p. dit is inclusief een theoriemap en exclusief evt. reiskosten

Workshop Guasha:

Ook is het mogelijk om een workshop Guasha te volgen (zie hierboven voor de regels)
In deze workshop leer je om je eigen paard een versterkende Guasha behandeling te geven.
Met deze behandeling breng je de doorbloeding goed op gang en kun je je paard heerlijk laten genieten van deze wellness ervaring.

De investering voor deze workshop is € 75,- p.p. dit is inclusief een theoriemap en een speciaal daarvoor gemaakte Paardenschraper welke je na afloop mag houden!
exclusief evt. reiskosten
Voor meer informatie over de massage en/of Guasha en wat dit met je paard kan doen zie de pagina Paarden sportmassage & Guasha
Mocht je paard iets mankeren en/of een blessure hebben, neem dan eerst even contact met mij op of het veilig is om met de workshop mee te doen.

LESSEN:

Mijn grondwerk en rijlessen zijn gebaseerd op verschillende achtergronden:

  • Western
  • Centered Riding
  • Rechtrichten
  • Klassieke & Academische Rijkunst
  • Het werken met lichaamstaal, intentie en energie
  • 4 aspecten van Ruiter & Paard
  • 5 Elementen volgens het principe van Eric Laarakker.

Doordat ik put uit verschillende achtergronden kan ik gevarieerde lessen geven. Zo zal ik de ene keer meer letten op de houding en zit, een andere keer diepen we het recht-richten en de daarbij behorende oefeningen uit en een andere keer pakken we een western onderdeel mee zoals bijvoorbeeld de Trail of Horsemanship, Pleasure of Reining.
Het grondwerk, longeren en werken aan de hand is gebaseerd op de Human & Horse Method van Greetje Hakvoort. Door het afwisselend te houden blijft het uitdagend voor ruiter én paard en kunnen er ook andere onderdelen van het paardrijden ontdekt worden.

Door de 4 aspecten mee te nemen in de training namelijk het fysieke, mentale, spirituele en emotionele aspect van zowel ruiter als paard, in combinatie met de 5 elementen volgens de theorie Wu Xing vanuit de Chinese geneeskunde dat door Eric Laarakker is vertaald naar paarden en ruiters, zie ik zowel de ruiters als hun paarden tot bloei komen. Elk type paard heeft een ander karakter, bouw en mindset en heeft dus een andere aanpak nodig om het beste uit zichzelf te halen. Door de ruiter te laten inzien welk karakter zijn of haar paard heeft én welk karakter hij/zij zelf heeft creëer je meer begrip en snap je soms ineens waarom soms iets gaat zoals het gaat of juist niet gaat. Door hiernaar te kijken en te handelen zie je de ruiters én hun paarden meer zelfvertrouwen krijgen, trotser worden, hun lichaam beter gaan gebruiken en vooral meer een team worden.

En dan kom je op het punt waar het volgens mijn principe allemaal omdraait: “Een samenwerkende combinatie, die plezier heeft, fouten durft te maken, beter en gezonder wordt, begrip voor elkaar heeft en vooral: SAMEN GENIET!”