Myofasciaal Equine Therapie:

M.E.T. is de niet-invasieve versie van de Equine Dry Needling.
Deze methode is ontworpen door Andrea Schachinger van wie ik dit persoonlijk (samen met Karin van Academie Paard en Hond) mocht leren tijdens de opleiding.
Deze methode wordt al jaren internationaal zeer succesvol door dierenartsen, chiropractors en fysiotherapeuten toegepast.
Na jarenlange studie is gebleken dat de spieren onderling verbonden zijn d.m.v. fascialijnen en Spierketens.
Dit houdt in dat bepaalde groepen spieren verbonden zijn met elkaar.

Het fasciale netwerk is ontzettend belangrijk. Het verbindt alles met elkaar van neus tot en met staart, maar ook van huid tot en met organen.
Dus als dit systeem niet goed functioneert door blokkades, verklevingen, littekens of blessures, dan heeft dit impact op het hele paard.

Met een speciale tool worden problemen zoals spierspanningen, blokkades, triggerpoints en verklevingen in fascia behandeld.

Het mooie aan deze methode is dat je niet elke spier afzonderlijk hoeft te masseren om toch het hele paard te behandelen.

Equine taping:
Soms is het nodig om bepaalde spieren of zelfs hele spierketens extra te ondersteunen.
Equine taping is hier uitermate geschikt voor en zal (in overleg) gebruikt worden.

Sportmassage:
Als extra ondersteuning of als er niet M.E.T. gewerkt kan worden (door welke reden dan ook) zet ik de sportmassage in.
Mijn doel van de sportmassage is dat je echt samen werkt met het paard en hem probeert steeds meer te laten ontspannen zodat je steeds dieper in de spier kan komen.

Guasha Paard:
Guasha is schrapen met een daarvoor bestemde steen.
Guasha kun je op verschillende manieren toepassen. Elk paard geef ik de versterkende behandeling zodat de doorbloeding goed op gang komt. Bij het behandelen van bepaalde lichaamsdelen zelf die extra aandacht nodig hebben en/of waar de probleemzones zitten, gebruik ik de meer intensieve Guasha manier. Ook paarden die het soms wat lastig vinden om te ontspannen, kunnen dit makkelijker door de Guasha steen.

Guasha Humaan:
Ook ben ik sinds 2021 gediplomeerd Guasha therapeut voor mensen.
Tijdens deze behandeling brengen we de doorbloeding op gang en behandel ik de plekken of lichaamsdelen waar de problemen zitten. Hier kan Sha ontstaan, dit zijn kleine bloedpuntjes die onder de huid ontstaan door het schrapen en welke ervoor zorgen dat het lichaam de afvalstoffen die op die plek zitten gaan oplossen. Het ziet er soms wat eigenaardig uit, maar de cliënten voelen daarna echt een verlichting van hun pijn. Op de foto hieronder zie jij mijn behandeling met Guasha. Het lichtroze is de doorbloeding die op gang is gebracht. De donkerroze banen is de Sha die is ontstaan. Ik had zelf enorm last van mijn schouders en dit bleek ook wel tijdens de behandeling. Het is zo mooi om te zien hoe het lichaam reageert! Ik vind het elke keer weer fascinerend om te kijken waar de klacht zit en waar hij vandaan komt en/of heen loopt.
Ben je nieuwsgierig geworden wat Guasha voor jou en/of je paard kan betekenen? Neem dan contact op, ik laat je graag hiermee kennismaken.

Voordelen van Guasha:
* Verbetert de bloedcirculatie, dus sneller herstel van bijv. blessures
* Zorgt voor spieropbouw en toename van de bewegingsvrijheid
* Vermindert spierkrampen die zijn ontstaan door een teveel aan afvalstoffen in de spiergroepen (verwijderd afvalstoffen)
* Vermindert ontstekingen en zwellingen in de gewrichten waardoor de pijn minder wordt, geeft dus verlichting bij Artrose
* Stimuleert het lymfestelsel, versnelt verwijdering van afvalstoffen zoals melkzuurbacteriën
* Rekt en strekt bindweefsel en voorkomt zo het vormen van verklevingen, bijv. na een operatie of ongeval, waardoor het zenuwstelsel blijft functioneren.

Lichttherapie – Infrarood pad

Bij sommige massages maak ik gebruik van een Infrarood pad. Infrarood therapie heeft een symptoom verlichtende en herstel bevorderende werking. Bij gebruik tijdens een massage op het lendengebied en hals heeft het een nog grotere ontspannende werking. Bij peesklachten verlicht het de pijn en kan het de genezing met 50% verbeteren. Ook goed te gebruiken bij verwondingen, kneuzingen en infecties. Ook bij mensen met klachten kan de pad helpen. Neem voor meer informatie even contact met mij op.

Quantum Touch

Tijdens de massage gebruik ik ook Quantum Touch. Hiermee help ik de zelfgenezingskracht van het lichaam te stimuleren en daarmee ervoor te zorgen dat bepaalde kwalen of symptomen verholpen kunnen worden. Dieren kunnen niet praten maar zijn bijzonder goed in communiceren. Zij weten uitstekend waar ze behoefte aan hebben en waar ze last hebben en hoe ze dit kunnen verhelpen en door QT in te zetten kan ik ze net dat zetje en ruimte geven wat ze nodig hebben. En zeker zo belangrijk: het gevoel geven dat er naar ze geluisterd wordt ook al “praten” ze niet.